2020. július 12., 09:56

Nemzetközi Slovak open castingbajnokság Érsekújvárott - KÉPEKKEL

A castingsportról a legtöbben az se tudják, eszik-e vagy isszák. Amit erről tudni kell, hogy e horgászbottal űzött sportban nincs szerepe a halaknak. A versenyzők a tópart helyett füves pályákra mennek, súlyokat és legyeket dobálnak célba különféle technikákkal, más-más távolságokból.

Galéria
+8 kép a galériában
A Slovak Open az érsekújvári építészeti szakközépiskola sportpályáján folyt

Érsekújvárban mérték össze ügyességüket a Slovak open csapatai. A legtöbb korosztályban öttusában - skis, arenberg, súlytáv, légytáv, légyskis - kellett helyt állniuk.

Az érsekújvári Mészáros György a Szlovák Technikai Horgászszövetség elnöke portálunknak elmondta, a szlovákiai csapatok mellett eljöttek e nemzetközi megmérettetésre a svájciak, az osztrákok, a csehek és a magyarok. Ez utóbbiak évről-évre több csapattal képviseltetik magukat.

"Fejlődik a sportág, fiatalokat is sikerül megszólítanunk, bár az nem mondható el, hogy tömegesen érdeklődnének e sport iránt"- vázolta az elnök. Mészáros György maga is nagyon sikeres a sportágban, világ- és Európa-bajnokságokon már 17 érmet szerzett

Mészáros János Mészáros György fia, családi örökségként kapta ezt a sportot. Ő is számtalan világ- és Európa-bajnoki cím birtokosa, és a „nehezék egy karral távolba dobásának” világrekordere.

„A technikai horgászat dinamikus sport, a testrészek összehangolt koordinációját feltételezi. Ez az, ami nagyon hiányzik a mai fiataloknak” – emelte ki a sportember, akinek kislánya is versenyzett a 7 éves korig kategóriában. A díjkiosztón pedig megtudtuk, felnőtt férfi kategóriában sokadszorra is aranyérmes lett Mészáros János. 

Pavol Konkoľ Eperjesről érkezett. Ez a város egyike e sport erős bástyáinak. Vallja, csak a rendszeres és hosszas gyakorlás vezet sikerhez. Ő is nyert már egy világbajnokságot csapatban.

Magyarországról maga a sportág szövetségi kapitánya Földi Gábor jött el és versenyzett veterán kategóriában.

Magyarázta, a kézügyesség mellett sikerélménnyel is kecsegtet a sportág. Ő maga már az első versenyen harmadik volt, a következő évben országos bajnok, négy év után pedig a világbajnokságra is kijutott. Elmondta, most azon dolgoznak, hogy minél több fiatalt bevonjanak a sportágba és egyre több nemzetközi versenyen tudják megméretni magukat. A fiatal versenyzők a ráckevei egyesületből érkeztek.

Szúdor János köbölkúti veterán versenyző és edző az egyik legsikeresebb a fiatalok bevonzásában és felkészítésében.

Az általa edzett fiatalok az érsekújvári castingsport szövetséghez tartoznak, amely biztosítja a tagok számára a versenyeken való részvételt. Köbölkúton Jani bácsi kertjében és a sportpályán is edzenek. Lehetetlenség lenne felsorolni, hány érmet, kupát, bajnoki címet gyűjtöttek már össze. Ezen a versenyen is kitűnően szerepeltek. Sőt! Maga az edző is bezsebelt két első díjat, összetettben pedig 3. díjat.

Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.