A skót bajnok is szerződtetné a DAC gólvágóját

Ondik Gábor 2018. december 30., 16:40

Újabb klub neve merült fel a nemzetközi sajtóban a DAC gólvágójával kapcsolatban. A legújabb kérő a skót bajnoki címvédő a Celtic Glasgow, amely a tavasszal az Európa-ligában is érdekelt.

A sorozatban hét bajnoki címet szerző gárda a hírek szerint 1,75 millió fontos ajánlatot készül tenni az elefántcsontparti gólvágóért. A skót csapat menedzsere a korábban a Liverpoolt is irányító Brendan Rodgers a januári átigazolási időszakban szeretné megerősítené a támadószekciót, Bayo mellett a PSG amerikai tehetsége Timothy Weah is érkezhet a skót bajnokhoz.

Bayo remek őszi teljesítményével hívta fel a skót sztárcsapat figyelmét, 10 bajnoki góljával a DAC legeredményesebb játékosa volt az ősszel, valamint a Fortuna Liga góllövőlistáján csak a Slovan támadója, a szlovén Šporar szerzett több gólt. A Celtic mellett a török Galatasaray is érdeklődést mutat a sárga-kékek támadója iránt.

A Celtic a hétvégén elvesztette a nagymúétú Old Firm rangadót, melyet a nagy városi rivális Rangers ellen játszanak szezonról szezonra, ezzel pedig Steven Gerrard együttese pontszámban beérte a címvédő riválisát.

A Celtic a skót labdarúgás második legeredményesebb egyesülete a városi rivális Glasgow Rangers mögött. A katolikusok összesen 49 bajnoki címet szereztek, a rekorder a Rangers 54 bajnoki elsőséggel. A Celtic emelett 38 alkalommal nyert Skót kupát és 18 alkalommal skót Ligakupát. A nemzetközi porondon a klubnál eddig elmaradtak a nagy sikerek, az UEFA-kupa 2002/03-as kiírásában a döntőben maradt alul a Celtic az FC Portóval szemben hosszabbítás után.

0 HOZZÁSZÓLÁS